Ikuti kuiz Siapa yang Ingin Menjadi Jutawan yang ditipu Charles Ingram - bolehkah anda melakukan yang lebih baik?

Charles Ingram menipu Siapa mahu jadi jutawan dan memenangi jackpot.


Tetapi bagaimana dia akan lakukan sekiranya dia tidak menipu? Sebenarnya, bagaimana anda fikir anda boleh melakukan tanpa menipu?

Berikut adalah soalan-soalan yang tepat yang diajukan oleh Tentera Darat British oleh tuan rumah Chris Tarrant…

Kuiz Charles Ingram Yang Mahu Menjadi Jutawan (Kredit: ITV)

Charles Ingram menipu Siapa yang Mahu Menjadi Jutawan (Kredit: ITV)

1. Di antara yang manakah anda akan mencuci dobi?(£ 100)

A) Anjing pakaian


B) Kuda pakaian



C) Arnab pakaian


D) Pakaian babi

2. Nama apa yang diberikan kepada orang yang menentang peningkatan kuasa Kesatuan Eropah?(£ 200)

A) Skeptikal Euro


B) Eurostar

C) Eurotrash

D) Eurovision

3. Apa itu butterscotch?(£ 300)

A) Roti pintas


B) Permainan turapan

C) Bunga kebun

D) Pancut rapuh

Skandal batuk telah berubah menjadi drama ITV bernama Quiz (Credit: ITV)

4. Yang mana satu ini adalah nama panggilan untuk rejimen tentera Scotland yang terkenal?(£ 500)

A) Kucing hitam

B) Janda hitam

C) Laut Hitam

D) Jam tangan hitam

5. Orang Norman, yang menyerang dan menakluki Inggeris pada tahun 1066, bercakap bahasa mana?(£ 1,000)

A) Jerman

B) Orang Norway

C) Bahasa Perancis

D) Denmark

6. Di Coronation Street, siapa anak perempuan Audrey?(£ 2,000)

A) Janice

B) Gail

C) Cantik

D) Sally

Adakah Charles dan Diana Ingram masih berkahwin (Kredit: Shutterstock)

Charles dibantu oleh isterinya Diana (Kredit: Shutterstock)

7. River Foyle terdapat di bahagian mana dari United Kingdom?(£ 4,000)

A) Inggeris

B) Scotland

C) Ireland Utara

D) Wales

8. Siapakah suami kedua Jacqueline Kennedy?(£ 8,000)

A) Adnan Khashoggi

B) Ronald Regan

C) Aristotle Onassis

D) Rupert Murdoch

9. Emmanthal adalah keju dari negara mana?(£ 16,000)

A) Perancis

B) Itali

C) Belanda

D) Switzerland

10. Siapa yang mempunyai album hit UK dengan ‘Born To Do It’, yang dirilis pada tahun 2000?(£ 32,000)

A) Permainan Sejuk

B) Pemuat Top

C) A1

D) Craig David

Kuiz siri ITV telah menjadi perhatian ramai peminat (Credit: ITV)

11. Gentleman v Players adalah pertandingan tahunan antara amatur dan profesional sukan mana?(£ 64,000)

A) Tenis rumput

B) Kesatuan ragbi

C) Polo

D) Kriket

12. Duta di Galeri Nasional adalah lukisan oleh artis mana?(£ 125,000)

A) Van Eyck

B) Holbein

C) Michaelangelo

D) Rembrandt

13. Jenis pakaian apakah yang dimaksudkan dengan Anthony Eden?(£ 250,000)

A) Selimut

B) Topi

C) Kasut

D) Ikat

14. Baron Haussman terkenal dengan perancangan kota mana?(£ 500,000)

A) Rom

B) Paris

C) Berlin

D) Athens

15. Nombor satu diikuti oleh 100 sifar dikenali dengan nama apa?(£ 1 Juta)

A) Googol

B) Megatron

C) Gigabit

D) Nanomole

Jawapan1) B 2) A 3) D 4) D 5) C 6) B 7) C 8) C 9) D 10) D 11) D 12) B 13) B 14) B 15) A